Kontakt Information


+45 30 54 20 04
marianne@lindersvold.dk

Adresse:
Lindersvoldvej 5
4640 Faxe

Lærernes vigtigste opgave: Glæde giver tryghed

Højdepunkter | Pædagogik | STU

Covid-19: Nu starter Lindersvolds STU-elever igen. Det meste af undervisningen vil foregå i det fri for at efterkomme Sundhedsstyrelsens retningslinjer, og det kan der komme meget godt ud af, mener daglig leder Mary Viller. Det vigtigste er at bevare optimismen, for det gør de unge trygge

mary_viller_STU_paaskefest

Lærerteamet på STU College Lindersvold har tanket op på håndsprit og haveartikler. For i morgen starter eleverne op igen, og det bliver på nye præmisser. På grund af sundhedsstyrelsens retningslinjer vil det meste af undervisningen foregå i det fri, tæt fysisk kontakt skal begrænses, og så skal håndhygiejnen være i top.

Og det giver faktisk en masse spændende muligheder, fortæller daglig leder May Viller. Når eleverne starter, skal holdet hjælpe hinanden med at bygge en bålplads og forspire afgrøder til køkkenhaven. Eleverne skal på skattejagt i det fri, hvor de på hver post skal løse forskellige opgaver. De vil spille brætspil i haven, og løbe eller gå i naturen, så alle får motion til både kroppen og hovedet.

”Det bliver lærerigt for os alle at bruge så meget tid i det fri, og jeg er sikker på, at vi nok skal få en masse godt ud af det. Det her er en ulykkelig situation, men det er vigtigt at vi viser vores unge, at vi stadig er glade og tager situationen med et smil. For det er jo det, der gør vores elever trygge,” siger hun.
Derfor er det sværeste også, at tæt fysisk kontakt ikke er tilladt. For på STU College Lindersvold giver lærere mange knus i løbet af en helt almindelig hverdag. Berøring beroliger og styrker relationer, men det værktøj kan altså ikke bruges lige nu.

”Vi har jo savnet hinanden den sidste måned. Så det bliver mærkeligt, at vi ikke kan give hinanden en ordentlig krammer i morgen. Men som sagt: Så længe vi viser de unge, at vi er ovenpå, skal det hele nok gå”, siger hun.

Mens eleverne har været hjemme, har Mary og hendes team løbende været i kontakt med dem. De har fået forskellige opgaver: eksempel at male billeder eller øve sig på guitaren. I påskeferien besøgte teamet de unges bosteder forklædt som påskekyllinger og delte påskeæg ud i god corona-afstand. Men selvom lærerne har forsøgt at holde tæt kontakt, har de fleste elever givet udtryk for, at de i høj grad har savnet hverdagen på skolen.

”Det, vi normalt tager for givet, kan vi ikke længere gøre. Covid-19 skaber et særligt rum for refleksion. Og det er jo faktisk rigtig fint at finde ud af, at man kan glæde sig til at gå i skole”