Kontakt Information


+45 30 54 20 04
marianne@lindersvold.dk

Adresse:
Lindersvoldvej 5
4640 Faxe

Nu kan eleverne på Lindersvold lære om bierne – tæt på

Center for Planetbeskyttelse

I forbindelse med etableringen af Centret for Planetbeskyttelse på Lindersvold blev der for nylig taget et nyt skridt. Det går nemlig godt fremad med produktionen af frugt og grøntsager, men på skolecentret har vi besluttet at vi også ønsker at have bistader med honningproduktion i vores skolehave.

Derfor gik Klimaaktivistholdet på Den Rejsende Højskole i gang med at bygge et bistade, som har et vindue, således eleverne har mulighed for at følge med i biernes arbejde og derved lære om dem.

Fredag d. 31. januar var det tid til indvielsen. Elever og lærere fra Højskolen, STU-afdelingen og fremtidsklassen på Heldagsskolen mødtes i Caféen, for at fejre begivenheden med taler og kage, nemlig “bistik” efter tysk opskrift.  En af STU eleverne havde bagt kagen til lejligheden.

Under talerne var der også lejlighed til at formidle viden om hvor meget insekternes levevilkår er truet p.g.a. menneskelig aktivitet og hvilken betydning insekterne har for floraen.
Vi glæder os til næste etape, når den første bifamilie flytter ind og lærere og elever skal på kursus i biavl. Der var allerede en af eleverne på mellemtrinet, der meldte sig til dette.